Piši mi

Search
svetlana-miljanovic-online-program

Od detoksa creva do zdravije kože

Onlajn grupni mentorski program

Pomažem ti da očistiš, regenerišeš, poboljšaš i odmoriš svoja creva od bilo kog tipa ishrane koji si do sada praktikovala. Tvoja koža će se pročistiti i prodisati. Hidriraćeš i nahraniti je, tako što ćeš spoznati i ukloniti sve što je zatrpava iznutra i spolja.

Ako želiš znati više, hajde da se upoznamo!

Zašto i kako detoksom creva do zdravije kože?

Stanje tvoje kože je refleksija onoga što se dešava unutar tvog organizma. Zato kožu čistimo, pre svega, iznutra, ali i spolja. Da pročistimo sve gde su se toksini zaglavili, unutar nas – u našim crevima, i oko nas – u našem mikrookruženju. Čišćenjem svu nataloženu hranu, loše bakterije, potencijalne parazite i ostale ometače eliminišemo, i potom hranimo naša creva dobrim bakterijama, smanjujemo propustljivosti i time osiguravamo osnovu za zdravija creva.

Kroz istoriju lekari i stručnjaci različitih profesija koristili su razne metode detoksikacije organizma: saune, kupke, tinkture, ulja, biljni napici, post i mnoge druge, a sve to kako bi se telo regenerisalo i povratilo snagu koju sam organizam poseduje.

Tvoje telo ima sposobnost da se samo očisti od toksina. Medjutim, danas kada nam je kvalitet namirnica drastično opao, i kada je nivo aditiva, hormona, antibiotika, teških metala i raznih dodataka u našoj hrani najviši do sada, naš crevni mikrobiom je prilično narušen.

Stoga je i starosna granica za mnoge bolesti sve niža, a broj ljudi koji oboleva sve veći. Isto tako, mnogo više toksina imamo u vazduhu, hrani i vodi. Ne možeš izbaciti sve toksine, niti ih možeš sve izbeći, ali možeš podržati svoj organizam da se lakše izbori sa toksinima kojima je izložen. Kroz taj proces ne moraš da prolaziš sama, ja sam tu da ti pomognem i pružim podršku.

Osam nedelja mentorskog programa obuhvata:

1. Pripremne dve nedelje, gde se upoznajemo, međusobno i sa programom. U njima pravimo plan, obavljaš nabavku i radiš neophodne biohemijske analize.

2. Narednih šest nedelja čistimo i regenerišemo creva, hranimo dobre (korisne) bakterije, a kožu negujemo i spolja.

3. Na kraju programa sumiramo rezultate i pravimo strategiju kako da dalje nastaviš sama.

4. Podrška, razmena ideja i pomoć u vidu pdf priručnika, tablica praćenja ličnog napretka, WhatsApp zatvorena grupa i Zoom pozivi: 4 individualna sastanka + 4 grupnih sastanaka

Cena programa je 197 evra.

Ukoliko želiš da kreneš sa mnom u proces čišćenja creva do zdravije kože, javi se za besplatne konsultacije, na kojima ćemo se upoznati i videti je li ovaj program baš za tebe. 

“Sve bolesti počinju u crevima” Hipokrat

Tokom programa Detoksom creva do zdravije kože uklonićeš sve što stvara inflamacije (upale), kao i toksine. Brinućeš i o svojim dobrim (korisnim) bakterijama, a kao nagradu osetićeš rezultate, i to u vidu: 

Kreirala sam ovaj program da ti pomognem da napraviš svoje prve korake i u svom telu osetiš rezultate. Vjerujem da će te ti rezultati motivisati da dalje nastaviš sa malim promenama i kvalitetnijim zamenama, i da posle programa kreneš putem zdravijih životnih navika u ishrani i u nezi svoje kože.

Daj svojim crevima pauzu i oporavi ih, važno je!

Program nije za tebe ako:

 • bolesna si i želiš da se izlečiš
 • trudna si i/ili dojiš 
 • želiš samo da izgubiš kilograme i rešiš se celulita 
 • veruješ u instant rešenja 
 • nisi spremna: 
  • preuzeti odgovornost za svoje zdravlje 
  • odvojiti vreme za sebe i svoju negu u periodu trajanja programa 
  • osetiti kratkoročnu neugodu zarad dugoročnog rezultata
ivana-jurmanovic-dandic

Ivana Jurmanović Dandić

Naučila me je kako da osluškujem svoje tijelo, prepoznam što mu odgovara i u kojoj količini. Najveći benefit programa mi je što nakon njega dosta toga više nije kao prije, i na tome joj od srca hvala.

anka-petrovic

Anka Petrović

Doktorant farmacije

Na kraju, detoks mi je doneo vidljivo čistiju kožu lica i bolje samopouzdanje. Detoks kod mene još traje. Usvojila sam i prihvatila osnovu, i to je ono što mi najviše prija, a nije mi teško!

Sanja Milošev

Doktorant agronomije

Na kraju završenog detoks programa od šest nedelja osećala sam se sjajno, ali i ponosno.☺ Detoks je, takođe, doprineo da se moj metabolizam ubrza, da se oslobodim viška vode u organizmu, i konstantnog nadimanja u stomaku.

milica-pjevac

Milica Pjevač

Instruktor Stott pilatesa

Već dva i po meseca migrene se ne vraćaju. Popodnevne dremke zamenilo je kvalitetnije provedeno vreme, nadutost je nestala već u drugoj nedelji, a lakoća u stomaku se osetila još i pre toga. Sve to bio je odličan podstrek da se ne odsutaje.

Ako i ti želiš postići samo neke od pomenutih rezultata i poboljšati stanje svojih creva javi se za besplatne konsultacije, da se upoznamo i vidimo je li ovaj program baš za tebe. Piši mi.

Tijekom programa osjećala sam se mirno i sigurno. Svetlana je bila maksimalno prisutna, posvećena, puna topline i podrške. Meni osobno je baš to bilo potrebno da mi cijeli proces detoksa bude što opušteniji i jednostavniji. Sviđa mi se način na koji je sve osmislila, kreirala i pripremila – nisam imala nikakvih nejasnoća. Naučila me je kako da osluškujem svoje tijelo, prepoznam što mu odgovara i u kojoj količini. Najveći benefit programa mi je što nakon njega dosta toga više nije kao prije, i na tome joj od srca hvala.

Šta mi je detoks promenio i čemu je doprineo?

Moj problem u ishrani bio je velika količina hrane koju sam unosila tokom obroka. U mom slučaju je to i glavni razlog povećane telesne mase. Detoks program mi je pomogao da naučim kako da smanjim količinu i kontrolišem unos hrane. Osnova ovog programa, između ostalog, je i učenje o zdravim načinima odabira namirnica i njihove pripreme. Sada imam mnoštvo ideja, lakše se organizujem za spremanje hrane tokom dana, a u mom frižideru se nalaze samo one namirnice koje su mi potrebne. Takođe sam naučila i da odmorim od „kvalitetne“ kozmetike i stekla neke nove navike u dnevnoj rutini nege kože lica i tela, koje su vrlo jednostavne i mnogo jeftinije. Na kraju, detoks mi je doneo vidljivo čistiju kožu lica i bolje samopouzdanje (jer više ne moram da prikrivam nepravilnosti).

Kako sam se osećala?

Prvih nedelju dana je bilo izazovno i imala sam krize, bila sam gladna. Taj problem sam postupno rešavala i moj izražen apetit je jenjavao….a ja sam se osećala energičnije i poletnije. Šta dalje? 

Detoks kod mene još traje. Usvojila sam i prihvatila osnovu, i to je ono što mi najviše prija, a nije mi teško! Sada pijem više vode, pametnije negujem svoju kožu. Ne unosim one silne otrove što kroz prskane namirnice, što kroz aditive i veštačku hranu. Za mene je ovo bio samo početak nečega što sada dalje treba nastaviti.

Na kraju završenog detoks programa od šest nedelja osećala sam se sjajno, ali i ponosno. :) Prva stvar koja mi je zaista pomogla da organizujem svoj dan (ali i nedelju) je planiranje i kuvanje obroka unapred. Program je odlicno usklađen sa kuvarom, koji mi je bio od velike koristi, jer mi je dao ideje za pripremu mnogobrojnih vege jela. Kroz ovakav režim ishrane naučila sam da mogu više da se oslanjam na povrće u svojoj ishrani (što do sada nije bio slučaj), da mogu da odmorim svoj organizam od mesne ishrane, i da u svakodnevnu ishranu uvrstim barem jedan šejk. Detoks je, takođe, doprineo da se moj metabolizam ubrza, da se oslobodim viška vode u organizmu, i konstantnog nadimanja u stomaku.

S obzirom na to da mi je ovo drugi detoks program po redu, mogu reći da sam ovaj drugi put bila doslednija u primeni programa, i zaista sam ponosna na sebe. Doslednost u uzimanju svih suplemenata mi je pomogla da se osećam bolje.

Prva veća kriza javila mi se posle druge nedelje programa, telo (ali i mozak) mi je vapilo za jačom hranom, bilo kakvim vidom šećera. Nije uvek sve išlo po planu, ali, odlučila sam da ipak istrajem do kraja programa. U tome sam uspela zahvaljujući Ceci, koja je bila tu da me ohrabri i vrati na početni kolosek.:)

Iz programa sam izašla srećnija i samopouzdanija, jer znam da sam stekla nove navike. Meso sam zadržala u svojoj ishrani, ali u znatno manjoj meri nego ranije, mleko i mlečne proizvode sam potpuno izbacila, i ono što je najveća promena za mene (i što mi je i bio jedan od ciljeva) jeste da smanjim konzumiranje kafe, tako da kafu sada pijem jednu, i to samo ujutru, i još više je cenim i volim.

Svetlanu poznajem od ranije i njen detoks program sam sa nestrpljenjem iščekivala. Na moje izlaganje o disbalansima koji su me snašli u poslednje vreme je rekla: “Rešićemo to!”, i u meni nije bilo dvojbe. Sam program odlično je osmišljen. Za pripremu su namenjene 2 nedelje. Taman da se natenane i bez stresa nabave svi suplementi, tinkture, opremi frižider, ali i oslobodi od svega što bi moglo da vas ometa u istrajnosti. Da nije reč o nekom brzinskom hiljadu puta prepisivanom detoksu sa internet stranica postalo je jasno već nakon prvog uputstva. Dok sam čitala precizno ispisana uputstva pomalo me je hvatala trema, ali radoznalost je bila jača.

Sve je počelo zajedničkim sastankom na Zumu (Zoom), gde smo svi u istom sosu, a tapšanje po leđima i reči podrške su baš ono što mi je tada bilo potrebno. Detaljno je sve raščlanjeno: zašto nešto da, a zašto nešto nikako ne, šta dovodi do čega. Da stvar bude poputna imale smo i knjigu recepata kako bi nam put bio jednostavniji. Već sam se posle prvog doručka osećala bolje samo zbog lakoće šejka i praćenja uputstva o pauzama i obrocima. Na kraju dana bila sam ponosna na sebe, ali mi je 6 nedelja delovalo daleko.

Svakim danom bilo je sve lakše.

Ništa manje važno za pomenuti jeste i deo programa koji se odnosi na kožu i čišćenje preko nje. Iako nikada nisam imala probleme sa kožom osetila sam i videla promenu. Precizni saveti o brizi i nezi kože uljima i maskama od gline, kao i moje dosledno pridrižavanje, doveli su moje lice do odmornijeg izgleda, a sama koža lica je postala baršunasta i neopterećena teškim teksturama. Posebno mi prija potapanje stopala i masaža uljem od susama, koji me doslovno umiri pred spavanje. Dobrobiti detoksa se na kraju nedelje lepo zaokruže otpuštanjem otrova i svega lošeg kroz stopala. U tačkama o kozmetici, Svetlana nesebično deli i svoje savete i iskustva o prirodnim preparatima i za čišćenje pokućstva, što, verujte, mnogo vredi! 

Moji nalazi su ukazivali na hipotireozu (na granici, još uvek ne za terapiju), manjak vitamina D, alergija na gluten, mlečne proizvode, i ono zbog čega sam se najviše upustila u ovih 6 nedelja – česte i prejake migrene. Već dva i po meseca migrene se ne vraćaju. Nijednom nisam prekršila program, nije bilo potrebe. Sve je zastupljeno u ishrani, organizmu ništa ne nedostaje. Popodnevne dremke zamenilo je kvalitetnije provedeno vreme, nadutost je nestala već u drugoj nedelji, a lakoća u stomaku se osetila još i pre toga. Sve to bio je odličan podstrek da se ne odsutaje.

Svetlanino praćenje i stalna dostupnost doprineli su da čitav program prođem lakše. Na svakom sastanaku dobijala sam potrebne informacije i odgovore na pitanja i nedoumice. Ja sam lično uvidela šta mi tačno smeta i te namirnice više ne vraćam u ishranu. Međutim, i druge savete sam usvojila i planiram da nastavim da ih primenjujem. Možda nije lako menjati navike, ali je meni bilo zabavno. Kada na kraju vidite rezultate bićete ponosni na sebe i shvatićete da možete da pomerite planine, samo ako to stvarno želite. ;)

Ovaj sajt koristi kolačiće (cookies). Nastavkom korišćenja ovog sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.